VIRSILOTTO 27.10. 2020

VIRSI 325
Tulkaa ja riemuitkaa,
Herralle veisatkaa.
Nyt eteen Herramme
kiittäen käykäämme.
Kallio autuuden
on Herra armoinen.
Hän, suuri voimassaan
ja herraudessaan,
on kaikkein herrain Herra.

Päivän saarna 9.1.2010 la

 

Tekstit

Jesaja 56:8

Näin sanoo Herra, minun Jumalani: ”Minä kokoan tänne vielä enemmän kansaa, yli sen nykyisen määrän.”

Apostolien teot 8:6,8

Kun samarialaiset kuulivat, mitä hän puhui, ja näkivät ne tunnusteot, joita hän teki, he tulivat sankoin joukoin kuulemaan häntä. Kaupungin täytti ilo ja riemu.

 

pastori.jpgFilippos julisti evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta Samarian pääkaupungissa. Monia ihmeitä tapahtui. Sairaita parantui. Monet vapautuivat saastaisista hengistä. Kaupungin täytti ilo ja riemu. Kaupungin miehet ja naiset ottivat kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen.

Näin tapahtuu yhä monessa maassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. Tapahtuuko sellaista enää Suomessa? Ai niin, täällähän kirkkoon kuuluu hiukka vailla 80% väestöstä. Täällähän kristillisen kasteen on saanut suurin osa kansasta. Kai täälläkin kaikuu ilo ja riemu siitä mitä Jeesus on tehnyt?

Jos ei niin ole, niin on kysyttävä missä on vika ja on rukoiltava vastausta. Kun Herra vastaa, kenellä on tahtoa ja rohkeutta ja halua toimia sen mukaan, mitä Herra vastaa? Ei kai olla sammuttamassa herätyksen alkuja ja Pyhän Hengen työtä? Ei kai olla vastustamassa Pyhää Henkeä ja pitämässä kiinni opituista perinnäissäännöistä, jotka ovat kuitenkin vain ihmisten keksintöä?

Samarian pääkaupungissa oivallettiin ja koettiin elävästi miten Jeesus rakasti ja auttoi heitä sydämellisesti.

Ei kai kukaan halua estää ketään kokemasta Kristuksen ihmeitä tekevää ja hoitavaa rakkautta?

Herra Jeesus Kristus, vapauta meidät itsekeskeisyydestä ja mukavuudenhalusta ja laiskuudesta ja pinttyneisyydestä. Murra kovettuneet sydämemme avoimiksi sinun rakkaudellesi, ja niin itkemme itkevien kanssa ja iloitsemme iloitsevien kanssa. Anna rakkautesi ja Pyhän Henkesi voiman virrata meihin ja meidän kauttamme. Aamen.