VIRSILOTTO 27.10. 2020

VIRSI 325
Tulkaa ja riemuitkaa,
Herralle veisatkaa.
Nyt eteen Herramme
kiittäen käykäämme.
Kallio autuuden
on Herra armoinen.
Hän, suuri voimassaan
ja herraudessaan,
on kaikkein herrain Herra.

Päivän saarna 3.1.2010 su

 

Tekstit

5. Mooseksen kirja 8:12,14

Kun saatte syödä itsenne kylläisiksi, kun rakennatte kauniita taloja ja asutte niissä, varokaa tulemasta ylpeiksi ja unohtamasta Herraa, Jumalaanne.

1. Korinttilaiskirje 10:31

Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi.

 

freskon_yksit_kohta.jpgNyt ei ole muodikasta puhua Jumalan pelosta. Vaikuttaa kuitenkin siltä että Jumalan pelko pitäisi saattaa kiireesti jakeluun kaikille suomalaisille.

Terve kunnioitus ja  pelko pyhän ja meitä kuolemaan saakka rakastaneen Jumalan edessä on elämän avain. Se avaa ihmisen sisimmän ottamaan vastaan kaikkea Jumalan opastusta ja apua.

Ylpeys sen sijaan saa ihmisen kuvittelemaan Jumalan siunauksen ja varjeluksen hedelmiä omiksi aikaansaannoksikseen. Niin ihminen ottaa itselleen Jumalalle kuuluvan kunnian, ja eksyy yhä pahemmin.

Ylpeätä ihmistä Jumalan koettaa puhutella tavalla ja toisella. Näyttää kuitenkin siltä että useimmiten, valitettavasti, koettelemukset ja vastoinkäymiset ovat niitä jotka pysäyttävät ihmisen tarkistamaan elämänsä suuntaa.

Jos Jumalan terve pelko vallitsisi maassamme, ei täällä tapahtuisi juuri lainkaan väkivallan tekoja eikä sitä olisi kulissien takanakaan, ei henkistä eikä fyysistä. Ei myöskään väännettäisi kieroon Jumalan sanaa niin kuin tehdään nyt, jopa piispojemme toimesta.

Mielestäni seurakunnan tärkeä tehtävä on rukoilla Jumalan terveen pelon ja kunnioituksen palaamista niin seurakunnan sisälle kuin koko suomalaiseen yhteiskuntaan.